А ви знаєте, що:
– Зелена цибуля стимулює виділення шлункового соку, допомагає краще засвоювати і перетравлювати їжу;
– Цибуля може підтримувати в організмі рівновагу вітаміну С;
– Цибуля буває гостра, напівгостра й солодка;
– В гострій цибулі більше цукру і ефірних олій, а в солодкій – вітамінів;
– М'ясо й інші продукти довше і краще зберігаються з цибулею завдяки фітонцидам, шо згубно діють на бактерії;
– Більше фітонцидів містить цибуля з фіолетовим та червоним забарвленням;
– Цибуля має збуджуючу дію, тому флегматикам її споживати можна більше, а холерикам – менше;
– Цибуля – хороший протизапальний і ранозагоюючий засіб;
– Сік цибулі зміцнює капіляри, розширює судини;
– Кашкою з цибулі лікують обмороження й свіжі опіки;
– Настоєм з цибулевого лушпиння, для зміцнення, ополіскують волосся;
– Цибуля протипоказана людям з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки;
– Протипоказана також при гострих захворюваннях печінки, серця, нирок, хворим на діабет;
– Фітонциди порізаної на шматки та розкладеної в приміщенні цибулі згубно діють на збудників грипу та ГРВІ;
– Страви без цибулі не такі смачні!