Кальцій та залізо, які є у складі квасолі, бережуть кістки і зміцнюють серцевий м’яз. Білка у квасолі стільки ж, скільки й у яловичині, а калорій удвічі менше. До того ж рослинний білок засвоюється значно краще, ніж тваринний. У квасолі є всі необхідні амінокислоти, каротин, вітаміни С, В1, В2, В6, РР, також вітамін Е, який регулює обмін жирів та білків. Багата квасоля і на мікроелементи.
Хто не їсть квасолю в стравах, потім споживає її як ліки.
При регулярному споживанні за 2-3 роки можна повністю позбавитись ожиріння, жирового переродження печінки, подагри, екземи, знизити рівень цукру на початкових стадіях діабету.
Як споживати. Замочіть квасолю на ніч у холодній воді. Вранці змініть воду і варіть на повільному вогні десь дві години. Наприкінці додайте моркву, помідори та часник – з овочами квасоля засвоюється ліпше, ніж із м’ясом, куркою чи рибою. А щоб уникнути метеоризму, додайте подрібнене насіння кропу чи фенхелю. Квасолю добавляють в салати, готують паштети, запіканки…
А якщо перший раз не сподобається, то вина в цьому не квасолі, а господині. Отже, попробуйте ще!