Чим корисні соки з топінамбура, салату, селери, сливи, шовковиці, цибулі, черемхи, черешні, яблука і коли їх краще вживати.
Топінамбур. Є профілактикою виразкової хвороби, гастриту, коліту: пити пів склянки тричі на день за 15 хв. до їди два тижні; якщо печія сильна — то по 1-2 ст. л. 4-6 разів на день.
Салат. Вживати у випадку анемії і астенії, поганого сну, для «легкого» дня вагітним з ожирінням і пізнім токсикозом.
Селера. Сік з кореня солодкуватий, а зі стебел — солоний. Сік з кореня та зеленої частини вживати від набряків, дерматозів, поганого травлення і апетиту, астенії (включно з низьким тиском), артрозу, ниркових каменів: 1-2 ч. л. 2-3 рази в день за пів години до їди.
Слива. Слива сприяє зниженню холестерину в крові, нормалізує тиск, лікує серцеві захворювання і ниркову недостатність.
Шовковиця. Вживати від анемії, гіповітамінозу. Біла шовковиця має легку заспокійливу дію.
Цибуля. Застосовується від застудних захворювань, для профілактики грипу, в разі поганої роботи шлунка, анемії. Сік використовують для лікування запалення кишківника, для покращення роботи печінки і кишківника, від закрепів і геморою, від ангіни: по 1 ч. л. 3-4 рази на день до їди. Протипоказання: важкі захворювання нирок, печінки, шлунка та серця, виразкова хвороба.
Черемха. Сік з плодівприймають як потогінний, вітамінний, сечогінний, протитуберкульозний засіб, у випадку порушення обміну речовин, лихоманки, гангрени, туберкульозу легень. Разом із соком чорниці дають в разі шлунково-кишкових розладів, що супроводжуються проносом.
Черешня. Сік корисний в разі проблем із травленням, застуди і бронхіту як відхаркувальний засіб.
Яблуко. Містить вітаміни і мінерали, органічні кислоти, але також багато цукрів. Поліфеноли яблука зменшують окислення ліпопротеїдів низької щільності, чим призупиняють розвиток атеросклерозу, зменшують ймовірність розвитку астми — це стосується лише соку з м’якушем. Допомагає здолати залізодефіцитну анемію.