Це смачно, особливо з соусом з йогурту і тахіні, готувати легко (лише пів години на підготовку і 25 хвилин на куховарство) і можна заморозити про запас.
На 6 осіб потрібно 500 г сирого крупно натертого буряка, 100 г сухарів, 1 яйце, 1 ст. л. оливкової олії, 2 нарізані цибулини, 2 ч. л меленого кмину, 2 банки нуту по 400 г без рідини, 1 ст. л. тахіні. Для подачі: 1 ст. л. тахіні, 2 баночки йогурту по 150 мл, щіпка цукру, лаваш, маринований буряк кубиками, 3 жмені бурякового листя.
На пательні обсмажити цибулю, поки вона не стане м’якою, додати кмин і готувати ще хвилину. Збити до стану грубої пасти в комбайні разом із нутом, двома третинами тертого буряка, сухарями, яйцем і тахіні. Потім висипати в миску і додати решту тертого буряка та приправи.
Вологими руками сформувати приблизно 20 кульок і розмістити їх на деку, застеленому пергаментом. Розігріти духовку, змастити фалафелі невеликою кількістю рослинної олії та запікати 20-25 хв., поки не стануть хрусткими та гарячими.
Соус із тахіні, йогурту, цукру і приправ викладіть на лаваш з теплими фалафелями, маринованим буряком і буряковим листям.