Чудова вегетаріанська основна страва, яка набагато простіша, ніж здається. На підготовку складників вистачить 30-40 хвилин, запікати 40 хвилин. Нагодувати можна 6 осіб. Додаткова перевага — пиріг добре заморожується.
Для тіста потрібно 175 г цільнозернового борошна, 100 г вівсяної крупи, 100 г вершкового масла, 100 г тертої моркви. Для начинки почистити і порізати пів- або чвертькільцями 3 великі цибулини, почистити і натерти 3 середніх буряка. Для заправки підготувати 3 яйця і 250 мл молока (коров’ячого, козячого або вівсяного).
Поки духовка розігрівається, подрібнити в кухонному комбайні до стану крихти борошно, овес і масло, додати терту моркву і продовжувати змішувати, доки інгредієнти не поєднаються в кульку. Вручну спочатку змішати вершкове масло з сухими інгредієнтами, додати моркву і вимішувати все разом, поки не сформується кулька. Акуратно розкачати тісто та викласти його на металеву форму для піци або неглибоке деко для пирога 25 см в перетині. Поки будете готувати начинку, поставте тісто охолоджуватись.
Порізану цибулю смажити в олії приблизно 15-20 хвилин, поки вона не почне карамелізуватися. Натертий буряк слід відтиснути від соку і теж обсмажити (підсушити) на відкритій пательні.
Розподілити буряк на тісті і накрити цибулею.
Для заправки яйця з молоком збити, приправити і полити цибулю з буряком. Випікати пиріг в духовці на середньому вогні впродовж 40-50 хвилин — до золотистого кольору й готовності тіста.
Дякуємо, попробуємо.