До цієї ягоди-овоча можна звернутись як до домашньої аптеки. Гарбуз (Cucurbita) почистить організм від паразитів, солей, важких металів, загоїть рани, виразки. Додадуть здоров’я вітаміни C, A, В6, фолієва, пантотенова та нікотинова кислоти, рибофлавін, тіамін, мікро- та макроелементи (калій, залізо, фтор, мідь, цинк, кальцій, фосфор тощо). В насінні є 20% жирної олії і фітостерин кукурбітол. Поліпшить травлення велика кількість клітковини.
Цілющими властивостями гарбуза радимо скористатись для загоєння гнійних ран, виразок на гомілці, які довго не заживають. Для цього зсередини гарбуза вийміть жабуриння (волокна з насінням) та прикладіть до пошкодженого місця. Воно швидко очиститься та загоїться.
Габузове насіння не лише смачне й поживне, а й ефективно позбавить від стьожкових і круглих паразитів. Несмажені зернята слід подрібнити, додати меду та вживати дітям і дорослим по столовій ложці вранці натще упродовж тижня. Далі зробити перерву на тиждень і продовжити курс лікування ще на 7 днів.
З нагоди проголошеного дня гарбуза як не приготувати з нього якоїсь смачної страви!
І чи є щось простіше за гарбузову кашу? Додайте до неї пшона, на ваш смак — молока, вершкового масла чи олії, родзинок або кураги. Як з’їсте мисочку-другу, то перистальтика невдовзі налагодиться. Завдяки бета-каротину (провітаміну А), який в присутності жирів перетворюється на вітамін А, зможете подбати про молодість і красу шкіри, волосся, зубів, нігтів.
Смачний і цілющий гарбузовий сік. Він лікує сечокам’яну і жовчокам’яну хворобу, рятує від безсоння, виводить солі. Пийте свіжий сік по пів склянки натще вранці та перед сном — через 2 тижні вже побачите результат.
Дивіться відео на ютубі: https://www.youtube.com/watch?v=I8a9yq05L1U