Горобина рятує зір і не тільки
Наші предки зверталися до горобини для лікування багатьох захворювань. Лікували захворювання печінки і нирок, геморой, радили людям, у яких асцити - тобто багато води збиралося у нижній частині живота, в черевині (це вказувало на те, що в печінці є серйозні порушення, навіть циротичне переродження або інше серйозне захворювання). Тож і печінку, і нирки горобина лікує дуже добре. Виводить надлишки води із організму, нормалізує порушений обмін речовин.
Діти залюбки їдять ягоди, ці смачні ліки. Коли дитина кашляла – їй давали ягоди горобини, раніше навіть кашлюк лікували горобиною. Якщо боліло горло, теж зверталися до цієї ягоди. А дорослі лікували ревматизм, запалені суглоби.
Люди, у яких виникло таке серйозне захворювання очей як глаукома, з горобиною ніколи не розлучаються. Знають, тільки почервоніли ягоди, ще вони терпкі, гіркі, але беруть десять ягід щоранку і їдять натщесерце. Минає горобиновий сезон і людина помічає, що зникли блискавки в очах, перестало шуміти в голові, зник туман, очі краще бачать.
В народній медицині українців та інших народів горобиною користувалися як чудовим сечогінним засобом, послаблювальним. Коли кишківник розлінувався, не хоче працювати, зникла перистальтика (моторна функція) - тоді дають горобину, горобиновий чай. Кишківник починає працювати, закріпи зникають, відновлюється травлення.
У давні часи, коли були страшні пошесті дизентерії, то лікували людей горобиною.
Горобиною намагалися лікувати навіть злоякісні пухлини у черевній порожнині. І, зауважу, не безуспішно.
Хворій печінці зарадить чай з горобини
У редакційній пошті запитання від киянки пані Галини, у якої хвора печінка. Вона довго лежала в лікарні. Просить порадити ліки, які б знижували ліпіди в печінці і холестерин у крові. То я вам пораджу, пані Галино, придивитися до горобини. Назбирати її і пити чай з горобини.
Чай з горобини
Столову ложку ягід горобини залити склянкою окропу, настояти годину. Випити ковтками впродовж дня. Або додавати як заварку до чаю,навіть кави, компоту.
Місяць поп’єте, потім зробите перерву тиждень і можете повторити курс лікування. Саме такий чай з горобини почистить кровоносні судини, а окрім того ще нищитиме хвороботворні мікроорганізми в кишківнику, особливо в товстому кишківнику. Окрім того в здравницях «Зеленої планети Земної» є готові дозовані фітонастоянки, які допоможуть вам відновити функції печінки. Лікар-консультант після огляду призначить вам фіто настоянки, необхідні для відновлення вашого здоров’я.
Бородавки виведе ягода горобини
Цілющість горобини можна перевірити навіть зовнішньо. Якщо з’явилася бородавка (ви пам’ятаєте з наших розмов, що бородавки виникають у людини тоді, коли хвора підшлункова залоза), то вивести її можна за допомогою горобини. Бородавка – це доброякісна пухлина. Щоб вивести треба натерти її соком ягоди горобини двічі на день: вранці і ввечері (ягоду розім’яти і натерти нею бородавку). Через тиждень такого лікування бородавка зникне.
Ті, у кого часто проноси, користувалися недозрілими ягодами: сорок п’ять-п’ятдесят недозрілих ягід з’їсти за день. Кишківник налагодить роботу і проноси припиняться.
Горобина корисна хворим на туберкульоз
Горобина зберігає енергію в організмі, сказати б, заощаджує його сили. Дуже добре давати сік ягід горобини людям, хворим на туберкульоз легень.
З горобини можна зробити чудовий оздоровчий напій.
Напій з ягід горобини
Столову ложку ягід червоної горобини залити склянкою окропу, закутати і настояти чотири години. Пити по чверті склянки чотири рази на день.
Для того, щоб заготувати горбину на зиму не треба багато мороки. Лише назбирати горобину, просушити у печі або у духовці, а потім досушити.
У сухих ягодах зберігаються всі вітаміни, мікроелементи і, навіть приємні кислоти і цукри.
Отже, назбирайте і висушіть горобину, щоби взимку напитися смачного горобинового чаю, не допустити захворювання або вилікувати його.