На перший погляд — це просто. І в кожної господині знайдеться кілька секретів цієї страви. Але правильна технологія дозволить впевнено отримати бажаний результат: добре пропечені шматочки з розсипчастою серединкою та золотистою хрусткою скоринкою. За півтори години на столі буде гарнір на 6-8 осіб.
На 1,5 кг картоплі візьміть 4 ст. л. олії, 50 г вершкового масла, 1 ст. л. морської солі, за бажання — пучок чебрецю і 6 зубчиків часнику.
Картоплю слід добре помити і розрізати на четвертинки, шкірку залишити.
Розігріти у духовці деко з олією. Закип’ятити у великій каструлі воду, додати сіль та картоплю і варити 8-10 хв. Злити воду і залишити картоплю прочахнути на 15 хв. Потім накрити каструлю кришкою і обережно струсити, аби трохи пом’якшити краї.
Вийняти деко з духовки та поставити на плиту на середній вогонь. Додати вершкове масло в гарячу олію і викласти картоплю на деко одну за одною, обережно перевертаючи її в жирі, залишаючи між шматочками трохи місця. Покласти до картоплі чебрець і часник, посипати морською сіллю та поставити в духовку смажитися на 1 год. до золотистого та хрусткого кольору, час від часу перевертаючи.