Буряк додає традиційній страві яскравого кольору та корисних речовин. Потрібно 30 хв. на підготовку і 3 години для приготування. Можна заморожувати.
Інгредієнти розраховані на 6 порцій: 750 г буряка, шматочок імбиру довжиною 7-8 см, 3 зубчики часнику,1 цілий червоний перець чилі, невеликий пучок кінзи, 6 стручків кардамону, 2 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. патоки, 2 ст. л. меленого кмину, 1 ст. л. меленого коріандру, 2 ч. л. насіння фенхелю, 0,25 ч. л. меленої гвоздики, 3 ст. л. соняшникової олії, 1,5 кг яловичини, 2 цибулини.
Буряк зварити і нарізати великими шматками до 1 см завтовшки, дві третини відкласти. Третину буряка змолоти на блендері разом з імбиром, часником, чилі, кінзою, кардамоном, томатною пастою, патокою, кмином, коріандром, фенхелем, гвоздикою та 2 ч. л. чорного меленого перцю до стану пасти.
Розігріти половину олії у великій вогнетривкій каструлі. Обсмажувати шматочки яловичини порціями, поки не підрум’яняться, викладаючи поступово на таріль. Додати решту олії і обсмажити цибулю на невеликому вогні. Додати пасту зі спеціями і смажити 5 хв. до появи аромату. Залити до верху шматочки яловичини окропом. Запікати в духовці 2 год.
Розкрити й запікати ще 30 хв., поки яловичина стане м’якою. Додати зварений буряк. Посолити, посипати посіченою кінзою. Подавати з рисом басматі або йогуртом.