Картопля хасельбек

10 травня 2025 р.

Назва дещо незвична, але страва нескладна, потребує лише 15 хвилин на підготовку і годину на куховарство. Зате новий вигляд звичайної картоплі, пікантний аромат часника та розмарину неабияк потішить рідних і друзів.

На 4 порції потрібно 1,5 кг картоплі середнього розміру, 4 ст. л. олії, 4 зубчики часнику, кілька гілочок розмарину та пластівці морської солі.

Розігріти духовку. Картоплю добре помити, за бажанням можна почистити, але в шкірці буде смачніше. Якщо картоплини будуть однакового розміру це допоможе їм рівномірно приготуватися.

Тепер картоплю треба порізати скибочками, але не розрізати зовсім. Можна різати між двох паличок для суші або між ручками дерев’яних ложок. А можна встромити в картоплину металеву шпажку уздовж однієї з більш пласких боків. Потім покласти картоплю на обробну дошку шпажкою вниз і нарізати її скибочками (обережно, щоб не перерізати зовсім!).

Викласти картоплю зрізом догори на неглибоке деко і добре змастити олією. Натерти кожну картоплину руками, щоб вона добре покрилася олією. Додати подрібнений часник, розмарин і добре приправити.

Смажити 50-60 хвилин, доки картопля всередині стане м’якою, а зовні золотистою та хрусткою.

Залиште свій коментар