Картопля конфі

17 жовтня 2025 р.

Зі звичайної картоплі, вершкового масла та спецій нескладно приготувати страву, гідну стати окрасою святкового столу. Картопля конфі, запечена в духовці, вирізняється дуже ніжною і м’якою текстурою. Дуже тонко нарізані бульби треба шарами поскладати у форму для запікання, додати часник і розмарин, а зверху не пошкодувати масла. Воно буде танути та поволі просочувати всю страву.

На 2 порції слід узяти 4-5 картоплин, 2-3 зубчики часнику, 75 г вершкового масла, 3-5 гілочок розмарину (чаберу або чебрецю), сіль та перець до смаку.

Бульби слід почистити і порізати на дуже тоненькі слайси. Можна скористатись спеціальною тертушкою.

Спочатку треба форму для запікання змастити вершковим маслом. Картоплю покласти у форму шарами, присипати її тоненько нарізаним часником і рівномірно розподілити по поверхні вершкове масло. Покласти гілочки пряних трав, посолити й поперчити на ваш смак.

Запікати в добре розігрітій духовці за температури 180° 30-40 хвилин.

Залиште свій коментар