Цей німецький гарнір із картоплі та буряка смакує з холодною шинкою або смаженою бараниною, проте цілком може прикрасити ваш стіл як основна страва, порадувати вегетаріанців. Готувати нескладно — 10 хвилин на підготовку і трохи більше години на куховарство.
Інгредієнти розраховані на 6 порцій: 600 г дрібних бурячків (наприклад, темно-бордових і цукровитих), 350 г дрібної картоплі, 200 г м’якого козячого або іншого сиру, 6 ч. л. кмину, 0,5 ст. л. посіченої петрушки, оливкова олія для смаження, лляна олія для подачі.
Бурячки треба добре помити, хвостики відрізати. Покласти на фольгу у форму для смаження, збризнути оливковою олією, посипати приправами. Закрити фольгу, але не дуже притискати, аби повітря вільно циркулювало навколо овочів. Запікати до готовності (від 30 хв. до 1 год.15 хв., залежно від розміру).
Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Воду злити і накрити кришкою. Коли бурячки трохи охолонуть, почистити їх від шкірки і розрізати навпіл або на четвертинки (залежно від розміру).
На сухій пательні підсмажити кмин до появи аромату.
Викласти буряк і картоплю на тарілку, додати сир шматочками, посипати кмином, петрушкою і скропити лляною олією.