Кесаділья з кукурудзою, чилі та ріпчастою цибулею

27 вересня 2024 р.

Кесаділья — дуже популярна страва мексиканської кухні. Її доволі просто приготувати, головне, спекти дріжджовий коржик-тортилью. Начинка з пекучим перцем чилі, солодкою кукурудзою і лаймом зробить осінню вечерю яскравішою.

Для коржа потрібно 200 г борошна, 6 г дріжджів, 25 г цукру, 10 г солі, 100-110 мл води. Змішати дріжджі з теплою водою та цукром, зачекати 10 хв. і додати сіль та борошно. Вимісити тісто, коли підніметься, вимісити вдруге і розкачати у корж за розміром сковорідки. Сковорідку застелити пергаментом, зверху викласти корж і обсмажувати до готовності з обох боків. Так він не пригорить і добре пропечеться.

Начинка для 2 великих коржів: 200 г консервованої кукурудзи, 3 з половиною дрібно нарізаних цибулини, по 30 г тертого чеддера і моцарели, пів подрібненої перчини чилі, 0,5 ч. л. меленого коріандру, цедра з 1 лайму,1 ст. л. оливкової олії.

Розігріти олію на сковороді, і смажити 3 цибулини 10 хв., додати перець чилі та мелений коріандр і готувати ще 1 хв. Перемішати із солодкою кукурудзою, половиною цибулини та цедрою лайма.

Викласти суміш на корж, зверху покласти чеддер, моцарелу, начинку та другий корж. Розігріти сковороду на сильному вогні. Обсмажувати кесаділью по 2 хв. з кожного боку. Розрізати на 4 частини та подавати з соусом чилі.

Залиште свій коментар