Кожного літа чекаємо, коли достигне кукурудза, щоб поласувати її солодкими золотавими качанами. З маслом та сіллю — як це смачно і як це просто! В дитинстві із задоволенням допомагали ті качани оббирати і з нетерпінням потім чекали, поки вони зваряться. Та існує не один спосіб приготувати цю страву.
Наприклад, мексиканці обсмажену на грилі кукурудзу приправляють перцем чилі, лаймом і шматочками масла.
На 4 качани треба 100 г вершкового масла, цедра 1 лайма, 2 чайні ложки нарізаного свіжого перцю чилі або 1 чайна ложка порошку чилі, м’якого або гострого — на ваш смак, часточки лайма (для подачі).
Кукурудзу замочити в холодній воді на 15 хв., а потім викласти на розігріту пательню або гриль. Готувати 30-40 хв., час від часу перевертаючи, поки кукурудза не стане м’якою і не підсмажиться.
Масло розтерти з цедрою лайма та чилі, змастити ним готові качани і подавати зі шматочками лайма.
Можна запікати кукурудзу у фользі. Спочатку розім’яти 100 г масла з зубчиком подрібненого часнику і 1 ст. л. посіченої петрушки (на 4 качана). Кожен качан покласти на шматок фольги, змастити маслом з приправами і ретельно загорнути. Запікати або готувати на барбекю 30-35 хв.
Неперевершений смак!