Кукурудзяні млинці

19 травня 2024 р.

Кукурудзяні млинці

 

Вже за 40 хвилин ви зможете пригостити рідних сніданком з кукурудзяних млинців на пахті. Додайте бекон, кленовий сироп і насолоджуйтесь!

На 4 порції потрібно: 75 г дрібного кукурудзяного борошна або поленти, 125 г звичайного борошна, 1 ч. л. розпушувача, 4 яйця, 110 мл пахти, 60 г розтопленого вершкового масла, 300 г солодкої кукурудзи, замороженої або консервованої, 4 стебла зеленої цибулі, олія для смаження, 8-12 шматочків бекону, кленовий сироп.

Що таке пахта (сколотини, маслянка)? Це рідина, що залишається після збивання вершкового масла. Але збивати масло не обов’язково. Пахту можна зробити зі склянки молока і 1 ч. л. лимонного соку. Молоко слід підігріти до 36-37°С, додати лимонний сік і почекати 15 хв.

Перемішайте кукурудзяне та звичайне борошно, розпушувач, збиті яйця, пахту, розтоплене вершкове масло та половину солодкої кукурудзи в кухонному комбайні. Додайте порізану зелену цибулю та решту кукурудзи.

Розігрійте пательню на середньому вогні та додайте приблизно 1 ст. л. олії. Викладіть на пательню два млинці діаметром приблизно 10-12 см. Смажте приблизно 3-4 хвилини, доки зверху не утворяться маленькі бульбашки. Переверніть млинці і готуйте з іншого боку ще 2-3 хв. Готові млинці перекладіть на деко, застелене подвійним шаром пергаменту, і тримайте в прогрітій духовці, щоб вони були теплими.

Коли всі млинці будуть готові, обсмажте бекон з обох сторін до золотистого кольору. Посипте зеленою цибулею, полийте кленовим сиропом і подавайте разом з млинцями.

Залиште свій коментар