Якщо дбаєте про здоров’я, сміливо зупиняйтесь на цьому нежирному салаті. Корисний і смачний гарнір готувати легко, хоча забере трохи часу: 20 хвилин на підготовку складників і 2 години на приготування. Час можна скоротити, якщо бурячки попекти завчасно і скористатись готовим соусом з хріну. Складники розраховані на 8 осіб.
Інгредієнти: 1 кг сирого нечищеного буряка; 2 яблука, почищені й нарізані; 1 ст. л. цукру; 2 ст. л. сидру або червоного винного оцту; 6 ст. л. свіжого натертого хріну; 4 ст. л. сметани; 2 пучка хрінниці.
Увімкніть духовку і підготуйте буряк до запікання: треба відрізати бадилля, залишивши 3 см стебел, помити, обсушити і загорнути кожен окремо у фольгу. Запікати, поки стане м’яким (приблизно 1-2 години — залежно від розміру). Охолодити, не розгортаючи, і зняти шкірку. Все це можна зробити за 2 дні до подачі на стіл.
Щоб приготувати соус, розігрійте невелику пательню і тушкуйте яблука з цукром і 1 ст. л. води під кришкою. Коли яблука стануть м’якими, зніміть з вогню, додайте оцет і збийте до стану пюре. Додайте хрін, сметану, перемішайте, посоліть. Приправити за смаком.
Купований соус з хріну (4 ст. л.) змішати зі 8 ст. л. яблучного пюре, 1 ст. л. яблучного оцту і 2 ст. л. сметани.
Наріжте буряк кружальцями, покладіть на хрінницю і полийте соусом.