Для салату потрібні 2 червоні яблука (обібрати від шкірки та серцевини і нарізати шматочками), свіжий сік лимона, велика жменя асорті з листя салату, 6 варених маленьких бурячків, порізаних навпіл або на четвертинки, 100 г копченої скумбрії в пластівцях (або відповідні консерви чи шпроти), 150 г йогурту, 2 ч. л. гострого соусу з хріну, 2 ст. л. насіння соняшнику, кілька гілочок кропу.
Нарізане яблуко полийте невеликою кількістю лимонного соку, щоб воно не потемнішало. Листя салату розкладіть на тарілки, на них розташуйте яблуко і буряк.
Змішайте скумбрію з йогуртом і соусом з хріну, щоб вийшла консистенція, подібна до сметани. Соус ложкою викладіть на салат і прикрасьте все насінням та кропом.