Попри всі корисні для здоров’я властивості, буряк почасти недооцінюють, вважають буденним, не надто вишуканим овочем. Ви позбудетесь цього стереотипу і отримаєте чимале задоволення від салату з буряка і слив. Солодкі терпкуваті сливи чудово доповнюють трохи землистий смак буряка. Додають «родзинки» і підсмажені горіхи пекан. Страва чудово поєднується з бараниною і прикрасить застілля з 4 осіб.
Приваблює і те, що на підготовку потрібно лише 15 хвилин, і стільки ж часу на приготування. Страва не містить глютену, цілком веганська, містить 246 ккал на порцію.
4 великих буряка (приблизно 500 г) почистити і нарізати спіраллю на товсту локшину. 60 г горіхів пекан (волоських чи інших) підсмажити і подрібнити. 4 стиглих сливи (приблизно 200 г), нарізати часточками. Потрібна також 1 ст. л. оливкової олії і кілька гілочок м’яти.
Розігріти духовку до 180-200°C, викласти нарізаний буряк у форму для смаження, полити олією, додати приправ, перемішати і смажити 15 хв. до готовності.
Поки буряк смажиться, змішати інгредієнти для заправки (1,5 ст. л. оливкової олії, 0,5 ст. л. червоного винного оцту, 0,5 ст. л. гранатового сиропу) з рештою приправ.
Додати до підсмаженого буряка сливи, горіхи і заправку. Подавати на блюді, прикрасивши кількома листочками м’яти.