Ви зробите цей свіжий літній салат буквально за півгодини. Чудовий гарнір для вечері на відкритому повітрі!
На 4 порції потрібно: 1 маленька дрібно нарізана червона цибулина (приблизно 100 г), 400 г цукрової кукурудзи (або кукурудза з 2-3 качанів), 1 ст. л. рапсової або іншої нейтральної олії для смаження, 2 ч. л. вершкового масла, 1-2 стебла дрібно нарізаної зеленої цибулі, 80 г нарізаної петрушки, 200 г фети шматочками, 2 ст. л. оливкової олії, сік з половини лимона.
Покласти червону цибулю в миску, залити водою і залишити на 5 хв. Злити воду і підсушити на паперовому рушнику.
Обсмажити цукрову кукурудзу на сухій сковороді на середньому вогні упродовж 4 хв., регулярно помішуючи, поки вона не забарвиться. Додати трохи олії та вершкового масла, добре перемішати і готувати ще кілька хвилин, поки зернята не підрум’яняться, а деякі з них не стануть темнішими. Зняти з вогню і залишити остигати.
Коли охолоне, змішати кукурудзу з червоною, зеленою цибулею, петрушкою та фетою. Збризнути оливковою олією та лимонним соком і приправити свіжомеленим чорним перцем.
З сіллю будьте обережні, оскільки фета досить солона.