10 травня 2018 р.
Травневі лугівки скрізь прикрашені золотими квітками кульбаби. Той, хто хоче бути здоровим, збирає зелене листячко, поки воно ще не гірке.
Зелені кульбаби треба наїстися досхочу! Салати з кульбаби повинні стати звичною стравою на нашому столі. Незамінні ті весняні листочки при гіповітамінозах, недокрів’ї, слабкості та втомі. Приємна гірчинка листків добре збуджує апетит, покращує роботу усіх органів травлення, особливо у малечі. Дітям це вкрай необхідно! У дорослих відновиться рух жовчі в печінці, нормалізується стан жовчного міхура.
Спробуйте сік із кульбаби – він якнайкраще посилить імунітет. Вичавіть сік із подрібнених листочків, розведіть навпіл водою, прокип’ятіть хвилину і пийте по чверті склянки двічі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.
Люди старшого віку чекають кульбабовий сезон, щоб втамувати біль у суглобах. У разі артриту, артрозу та інших захворювань суглобів біль зникає, щойно зникне запалення. А чи не найкраще від інших цілющих рослин його усуває кульбаба.
Вона успішно лікує нирки, виступаючи протизапальним, знеболюючим засобом. Виводить також камінці, спершу подрібнюючи їх на міленький пісок. Якщо виникла ниркова колька – і тут кульбаба допоможе. Майже усі прояви сечокам’яної хвороби цілком виліковує. Особливо вдячні їй хворі ноги, змучені подагрою. Після весняних страв з кульбаби від солей сечової кислоти не лишиться і сліду!
Той, хто смакуватиме кульбабою, помітить, як покращується зір, зникають прояви склерозу.
В народній медицині багатьох країн світу молочним соком кульбаби виводять мозолі, зокрема сухі, бородавки, вугрі, суху екзему, пігментні плями, веснянки.
Усім зарадить сонячна квітка: дітлахи гарно їстимуть і не вередуватимуть, їхні батьки будуть спокійні й життєрадісні, а дідусі й бабусі ходитимуть легкими ногами по траві-росі. Всі щасливі, бо не хворіють. Та і не може того бути, якщо кульбаба впродовж усієї весни на столі!