Для тістечка потрібні: 2 середніх бурячка (200 г запечених), 250 г пшеничного борошна, 30 г какао, дрібка солі, пів пакетика розпушувача для тіста, 50 г кленового сиропу (цукрового сиропу чи меду), 50 мл олії, 100 г чорного шоколаду, 200 мл соєвого (вівсяного, мигдального) «молока», і ще 50 г чорного шоколаду, щоб прикрасити десерт. Форма для випічки розміром 24 на 24 см або більша (тоді тістечко буде тоншим).
Буряк почистити, обгорнути фольгою і випікати в духовці за температури 200 градусів 1,5–2 години. Готовий буряк в блендері подрібнити до стану пюре, викласти в миску. Додати до буряка сироп, олію, розпущений на водяній бані шоколад, добре розмішати. Додати 200 мл рослинного «молока», розмішати.
В іншій мисці поєднати 250 г борошна, 30 г порошку какао, сіль, порошок для розпушування. Додати сюди суміш з буряком, змішати, викласти у форму, застелену папером. Зверху за бажанням можна посипати невеликими шматочками чорного шоколаду. Випікати за температури 180 градусів 25 хвилин або менше (якщо форма більша).
За MaruskaVEG