RSS

Новини

19 січня 2023 р.
Наталя Земна відповідає на запитання телеглядачів. «Про здоров’я». Рівне, 3 січня 2023 р.
Наталя Земна в прямому ефірі відповідає на запитання телеглядачів про алергію на мандарини, камінчики в жовчному міхурі та нирках, високий нижній тиск, біль в коліні, сльозотечу від холоду, як захиститись від грипу та лікувати скарлатину, від чого бувають викидні.
18 січня 2023 р.
Чабер — природний антибіотик
Лікувальні властивості чаберу відомі ще з античних часів. У багатьох країнах (Франції, Німеччині, Болгарії тощо) рослина є звичною складовою ліцензованих ліків. Іноземних публікацій щодо лікувальних властивостей чаберу садового і гірського — тисячі. Українських — одиниці. В нашу фармакопею чабер, на жаль, не входить.
17 січня 2023 р.
Коріандр в кулінарії
Пропонуємо два рецепта перших страв з коріандром.
16 січня 2023 р.
Хто слухає, той почує: знову про харчування
В «Зеленій планеті Земної» можна отримати не тільки фітокомпозиції. Той, хто слухає і дослухається, отримає ще й поради: чим краще харчуватися, що можна робити щодня, аби не втрачати здоров’я.
12 січня 2023 р.
Капуста. Що варто знати про цей овоч
Хоча всі ви і так добре знаєте цей смачний і корисний овоч, сьогодні я хочу ще раз нагадати вам про нього, можливо розповім щось, чого ви ще не знали, або знали, та призабули. Розповім про досвід наших прабабусь, які добре зналися на всьому тому, що вирощували у себе в городі.
10 січня 2023 р.
Допомога нашим чоловікам
На прийомі в Здравниці всім хочеться сказати добре слово, запропонувати фітокомпозиції, щоб повернути людей до життя, до здоров'я, щоб вони відчували наснагу боротися за мир, за світле майбутнє наших дітей. Маю багато пацієнтів з катарактою, глаукомою, ретинопатією, цукровим діабетом, тяжкою депресією... Та зараз всі думки про те, як зберегти здоров’я нашим захисникам.
9 січня 2023 р.
Щоб менше хворіти взимку, наші предки з давніх-давен вживали хрін
Ще наші прабабусі казали, що хрін, як хліб, має бути на обідньому столі щодня: і в будень, і у свята. Він підвищує апетит і покращує травлення. Сивої давнини, коли були поширені такі захворювання, як скорбут (цинга), широко використовували хрін і як приправу до страв, і як лікувальний засіб. Взимку це особливо актуально, коли вітамінів у харчуванні мало, а небезпека застудитися висока.
8 січня 2023 р.
Цілюща післясвяткова юшка
Пропонуємо вашій увазі рецепт страви, яка може стати справжнім порятунком для палких шанувальників новорічних і різдвяних смаколиків, чий шлунок вже давно просить чогось ніжного і необтяжливого, а печінка й підшлункова благають про перепочинок.
7 січня 2023 р.
Чабер — приправа і ліки
Така рослина як чабер вам може бути відома просто як духмяна приправа з пакетику, купленого в магазині. А хтось уявляє зелені симпатичні кущики в садочку, до яких чи не цілий рік можна навідуватись по запашні гілочки. Навесні на рослинках з’являються нові молоді пагінці з вузенькими блискучими листочками, а влітку —маленькі біло-рожеві квіточки, над якими радісно кружляють бджілки. Цей аромат неможливо забути!
4 січня 2023 р.
Гарбузяник — це смачно!
Знаєте, що каротину в гарбузі в 4–5 разів більше, ніж у моркві? Ця ягода є також джерелом вітамінів групи B, РР, Е, С, антиоксидантів, мінералів (заліза, магнію, калію, фосфору, цинку) та клітковини. Гарбуз має сечогінну та послаблюючу дію, поліпшує травлення дорослим і малим, зміцнює судини і нормалізує тиск, чистить печінку (зокрема від залишків антибіотиків) і виводить шлаки й токсини. Невелика кількість калорій особливо приваблива для прихильників стрункої фігури. Та гарбуз не лише дуже корисний, а ще й смачний. Ви в цьому переконаєтесь, якщо спечете пиріг з гарбузовою начинкою.